FENA biznis     | 09.08.2021. 13:14 |

BBI banka podržala projekt pomoći jetimima Bosne i Hercegovine

FENA Saopćenje

Saopćenje za javnost                                                                                                            Sarajevo, 09.08.2021.
 

Liga muslimanskog svijeta obezbjedila 1,3 miliona KM pomoći

 

BBI banka podržala projekat pomoći jetimima Bosne i Hercegovine

 

U prostorijama Regionalnog Ureda Lige muslimanskog svijeta sa sjedištem u Sarajevu u petak, 6.8.2021. g. potpisan je Memorandum o saradnji između Bosna Bank International d.d. Sarajevo i Lige muslimanskog svijeta, povodom početka realizacije projekta podjele novčane pomoći jetimima Bosne i Hercegovine. Svečanosti potpisivanja Memoranduma ispred Uprave BBI banke prisustvovali su Nedžad Gušić i Mirsada Čengić, direktorica Sektora sredstava i finansijskih institucija, a ispred Lige muslimanskog svijeta g. Ayat Yacine iz Regionalnog Ureda.

 

Svečanosti su prisustvovali i dipl.ing. g. Abdullah Ben Rahmatullah Qari, direktor Regionalnog Ureda Lige muslimanskog svijeta, koji se zahvalio BBI banci na saradnji u ovom Projektu i g. Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

 

„Raduje me što smo započeli realizaciju ovog, po meni, najvažnijeg projekta za Bosnu i Hercegovinu koji pomaže jetime - djecu bez jednog ili oba roditelja“ – istakao je g. Izetbegović.

 

Putem ovog projekta Liga muslimanskog svijeta obezbijedila je 1.342.922 KM koje će biti podijeljene preko Bosna Bank International direktno na bankovne račune 1.343 jetima (djece bez jednog ili oba roditelja).

 

„BBI banka je zahvalna za pruženu priliku da bude servis realizaciji jednog ovakvog nadasve socijalno odgovornog projekta koji pomaže djecu bez jednog ili oba roditelja. Zahvaljujemo se našim partnerima - Regionalnom Uredu Lige muslimanskog svijeta u Sarajevu na ovoj inicijativi i prilici da učestvujemo u činjenju dobra“ - izjavio je g. Nedžad Gušić ispred Uprave BBI banke.

 
 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo