Magazin     | 08.08.2021. 16:12 |

U Goraždu počela Eko-Drinska regata prijateljstva

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 8. augusta (FENA) - Ploviti Drinom i uživati u njenim brzacima i ljepoti poseban je ugođaj koji se pruža na dionici od Ustikoline do Goražda, a ovaj jedinstven i atraktivan sadržaj danas imaju priliku doživjeti učesnici druge po redu "Eko -Drinske regate prijateljstva" koja je krenula jutros iz kajakaškog kampa "Buk" na Modranu. 

Više od 40 čamaca sa oko 280 učesnika iz deset zemalja Evrope, Amerike, Australije i Afrike zaplovilo je rijekom Drinom u okviru cjelodnevne regate čiji je cilj promocija Drine kao turističkog potencijala Goražda ali i popularizacija ovog vida rekreacije u istočnom dijelu države.    

Organizator regate  Dženis Ćulov,  naglašava da  spuštanje čamcima drinskim brzacima sve više privlači pažnju te je ove godine izazvalo  veliko interesovanje.

 - Sve protiče u najboljem redu, utisci učesnika su odlični. Nadamo se da će ovo preći u tradiciju i da će lokalne vĺasti prepoznati naš entuzijazam i u narednom periodu više pomagati organizaciju Eko drinske regate koja je trenutno jedini turistički događaj u gradu na Drini- kazao je organizator Dženis Ćulov.

U okviru regate koja ima  prefiks „Eko“, jučer je upriličeno čišćenje obala rijeke Drine u užem dijelu Grada Goražda. 

- Cilj nam je podići ekološku svijest građana i vratiti se prirodi, jer su obale rijeke Drine pretvorene u divlje deponije zbog naše neodgovornosti prema prirodi. I danas niko od učesnika nije bacio smeće ni u Drinu ni na njene obale - kazao je Ćulov.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo