Bosna i Hercegovina     | 06.08.2021. 09:52 |

KS - Od posljedica Covid-19 infekcije jedna osoba preminula, 14 novozaraženih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. augusta (FENA) - U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo od testirane 554 osobe potvrđeno je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna osoba je preminula, a od Covid-19 infekcije oporavilo se 15 pacijenata.

Trenutno je na bolničkom liječenju 29 pacijenata, od kojih 14 ima akutnu infekciju, dok su ostali sa postkovid komplikacijama ili se nalaze na opservaciji/trijaži.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječi se 16 pacijenata, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ njih 13.

Jedan pacijent se nalazi na respiratoru i jedan koristi kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti.

Kanton Sarajevo danas bilježi 115 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 812 osoba.

Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirana je ukupno 53.051 osoba zaražena koronavirusom i 51.645 izliječenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je 18, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 30.

U toku proteklog dana na Zetri je aplicirana 791 doza vakcina.

U okviru "Dana otvorenih vrata" i danas je na Zetri omogućena vakcinacija svim građanima Kantona Sarajevo iznad 18 godina, bez prethodnih najava i trajat će dok se ne potroše raspoložive vakcine AstraZeneca.

Ministarstvo zdravstva KS i zdravstvene ustanove zahvaljuju građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo