Bosna i Hercegovina     | 04.08.2021. 11:03 |

RS - Alarmantne brojke o broju smrtno stradalih u saobraćaju

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 4. augusta (FENA) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju zakonske propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Uprokos brojnim aktivnostima policijskih službenika koje su realizovane u proteklom periodu u cilju unaprjeđenja bezbjednosti saobraćaja, u julu je na putevima RS-a u saobraćajnim nezgodama život izgubilo 14 građana (za sedam više nego u istom periodu prošle godine), a u prva tri dana augusta bilo je četvoro poginulih.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima smo imali smrtnu posljedicu je upravo alkohol, a zatim i neodgovorno ponašanje u saobraćaju.

Da je vožnja pod uticajem alkohola prisutna u saobraćaju govore i podaci Ministarstva, gdje je samo u julu zbog alkoholisanosti iz saobraćaja isključeno oko 3.500 vozača, navode iz entitetskog MUP-a.

Policijski službenici MUP-a RS nastavit će da u okviru kampanje „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“ realizuju niz akcija i kontrola sa ciljem smanjenja smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama, ali svakako da i od samih građana, učesnika u saobraćaju očekuju da pokažu dozu odgovornosti i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom