Bosna i Hercegovina     | 02.08.2021. 17:17 |

Cikotić-Berger: Od izuzetne važnosti unapređenje sigurnosti na zapadnom Balkanu

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas u Sarajevu s državnim sekretarom Ministarstva vanjskih poslova Njemačke Miguelom Bergerom, s kojim je razgovarao o sigurnosnoj situaciji i jačanju odnosa između dvije države.

Istaknuto je da je od izuzetne važnosti unapređenje sigurnosti na zapadnom Balkanu, ekonomski razvoj i napredak zemalja ove regije i stvaranje daljih preduslova za približavanje i integraciju u Evropsku uniju, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ministar Cikotić je naglasio spremnost Bosne i Hercegovine za nastavak stvaranja sigurnog okruženja, kroz unapređenje sigurnosnog sistema u BiH, ali i saradnju s partnerskim državama i zajednički odgovor na sigurnosne prijetnje i izazove.

Posebno ja naglašena važnost podrške u borbi protiv organiziranog kriminala, gdje su institucije Bosne i Hercegovine i Njemačke do sada imale izuzetno dobru i uspješnu saradnju.

Ministar Cikotić je upoznao sekretara Bergera i sa mjerama koje BiH poduzima u borbi protiv ilegalnih migracija i krijumčara ljudima te zbrinjavanjem migranata koji borave na teriororiji BiH.

Istakao je da je napravljen značajan iskorak u ovoj oblasti, što je rezultiralo smanjenjem broja migranata na teritoriji BiH, uz istovremeno izgradnju kapaciteta za adekvatan smještaj osoba koji se nalaze u privremenim prihvatnim centrima u BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom