Regija     | 02.08.2021. 13:17 |

Hrvatska pomaže Turskoj u gašenju požara, upućen kanader

FENA Agencije

ZAGREB, 2. kolovoza (FENA) - Hrvatske Oružane snage angažirane su u pružanje humanitarne pomoći u gašenju velikih požara u Turskoj prema kojoj je poletio kanader s dvije posade, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane RH.

U MORH-u navode da je ministar obrane Mario Banožić, slijedom razgovora s premijerom Andrejom Plenkovićem i temeljem zamolbe Turske, u nedjelju donio Naredbu o uporabi Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara u Turskoj.

Odobreno je korištenje jednog aviona Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s dvije posade koje čine šest pripadnika Oružanih snaga i četiri zrakoplovna tehničara. Taj je zrakoplov u ponedjeljak poletio prema Turskoj.

Zakonom o obrani, napominju u priopćenju, propisana je ovlast Vlade da, uz suglasnost predsjednika Republike, godišnjom odlukom odobri prelazak granice Oružanim snagama radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite.

Vlada je na sjednici 25. ožujka donijela Odluku o prelasku granice Oružanih snaga radi pružanja humanitarne pomoći u inozemstvu na zadaćama protupožarne zaštite u ovoj godini, za što se odobrava korištenje zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, javila je Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo