Stranačke aktivnosti     | 30.07.2021. 19:30 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

 

SDP BiH: Odmah smijeniti Enesa Memića i uvesti psihotestove za funkcionere u FBiH

Ukoliko se ispostavi da su tačni medijski izvještaji o današnjem incidentu na Ilidži, SDP BiH traži od Vlade FBiH da Enesa Memića bez odlaganja smijeni sa pozicije glavnog rukovoditelja Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Pucanje iz vatrenog oružja u javnosti iz službenog vozila rukovoditelja FUCZ-a ne može ništa opravdati, pa ni vjenčanje sina, neovisno o tome ko je pucao. Tražimo da Enes Memić odmah bude razriješen dužnosti te strogo sankcionisan zbog svojih neodgovornih postupaka kojim je doprinio ozbiljnom narušavanju javnog reda i mira uz ugrožavanje života građana.

Ovaj događaj je samo još jedan dokaz koji pokazuje sav javašluk, bahatost i zloupotrebe koji su postali zaštitni znak FUCZ-a, ali i Vlade Federacije BiH na čelu sa SDA-ovim Fadilom Novalićem. Očekujemo da se ubuduće na odgovorne funkcije barem imenuju lica koja imaju dovoljno zdravog razuma da neće omogućiti pucanje po naseljima iz službenih vozila za vrijeme ili izvan radnog vremena.

S obzirom na brojne ispade i skandale čitave plejade zvaničnika u Federaciji BiH, nameće se zaključak da je potrebno uvesti i psihološka testiranja za imenovane rukovoditelje iz vladajuće SDA-HDZ koalicije. Na takvim testiranjima, izvjesno je, veći broj kadrova ne bi zadovoljio.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'