Servisne informacije     | 30.07.2021. 16:43 |

BIHAMK: Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Tuzla-Gračanica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - Zbog saobraćajnih nezgoda obustavljen je  saobraćaj na magistralnom putu Tuzla-Gračanica, kod mjesta Miričina, kao i na magistralnom putu M-5 u blizini Donjeg Vakufa (mjesto Klade). Na obje lokacije u toku je policijski uviđaj, saopćeno je iz BIHAMK-a   

Kraj je radne sedmice zbog čega je pojačan promet vozila, kako na saobraćajnicama u gradskim centrima, tako i na putevima u BiH i na graničnim prelazima. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima. 

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog  prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.  

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Duga je kolona vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša, a na izlazu iz naše zemlje na graničnom prijelazu Deleuša. Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'