Bosna i Hercegovina     | 30.07.2021. 14:18 |

el.Ensari: Cilj nam je zanoviti dijalizne aparate u cijeloj Bosni i Hercegovini

FENA Denis Leko

MOSTAR, 30. srpnja (FENA) - Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar u petak je, od strane Fondacije En-Nedžat iz Kuvajta, dobila donaciju u vidu aparata za hemodijalizu.

Generalni direktor Fondacije En-Nedžat iz Kuvjta dr. Muhammed Ismail el.Ensari kazao je kako je današnja donacija nastavak njihova plana koji je počeo još 2019. godine.

- Tada smo BiH donirali 10 dijaliznih aparata, sada u ovom kontingentu uručujemo njih 16, a krajnji cilj nam je podijeliti oko stotinu navedenih aparata širom Bosne i Hercegovine kako bismo ih zanovili u svim centrima i na taj način olakšali dijaliznim pacijentima. Mi volimo BiH, a moram naglasiti da je značajan doprinos svemu ovome dala Islamska zajednica i Vakufska direkcija, kao i Medžlis i Muftijstvo u Mostaru, jer na njihovu inicijativu je došlo do ovog značajnog projekta. Ovaj doprinos je minimum koji mi možemo dati prijateljskom narodu Bosne i Hercegovine - istaknuo je el.Ensari.

Doktorica Fila Raguž iz Centra za dijalizu SKB-a Mostar kazala je kako će se ovaj aparat sigurno koristiti dugo vremena za mnoštvo pacijenata.

- Sigurno da nam svaka ovakva donacija mnogo znači i hvale je vrijedna, poboljšava rad liječnika, a naravno služit će nam za dobrobit pacijenata i njihovog zdravlja tako da uime Klinike i SKB-a zahvaljujem donatorima - kazala je Raguž.

Ukupna vrijednost projekta je oko 400 tisuća maraka.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta