Kultura     | 30.07.2021. 09:02 |

Spahić: Savremena povijest nezamisliva u BiH bez NUBBiH i Vijećnice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - Počasni član Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH i predsjednik Međunarodnog centra za mir  Ibrahim Spahić pozdravio je odluku Gradskog vijeća Sarajevo da se Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH vrati u Vijećnicu.

- Odluka je civilizacijski rez, u odnosu na višedecenijsko ignorisanje obaveze da se Biblioteka vrati u matičnu kuću. Savremena povijest nauke, obrazovanja i kulture nezamisliva je u BiH bez NUBBiH i Vijećnice - navodi Spahić u izjavi dostavljenoj medijima.

Kako ističe povratak će omogućiti da se modernizira bibliotečka djelatnost i da se čitaoci, studenti i akademska zajednica, bibliotekari, znanstvenici i umjetnici i kulturne institucije ponovo susretnu  u Vijećnici, te djelotvorno i kreativno zajedno rade.

- Knjiga i čitaonice, u svim svojim formama i medijima, od raritetnih izdanja do univerzalne komunikacije mudrosti i znanja, iz Srca Vijećnice-biblioteke, ponovo će biti naši  najbolji i najljepši mostovi povezivanja sa svijetom - navodi Spahić.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo