Bosna i Hercegovina     | 29.07.2021. 16:39 |

Vlada TK - Izvršena budžetska inspekcija rada osoblja i menadžmenta UKC Tuzla

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA 29. jula (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj redovnoj sjednici primila je k znanju Informaciju Ministarstva finansija o izvršenom budžetskom nadzoru po postupku inspekcijske kontrole obračuna, visine i isplate plaća, naknada i ukupnih primanja rukovodećeg osoblja i menadžmenta u JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla (UKC), te usklađenosti tih primanja s ograničenjima utvrđenim važećim propisima.

Vlada je zadužila menadžment i Upravni odbor JZU UKC Tuzla da analizira postojeće akte o utvrđivanju plaće direktora JZU UKC Tuzla i po potrebi predloži i donese nove.

Menadžment i Upravni odbor JZU UKC Tuzla zaduženi su da analiziraju postojeće akte JZU UKC Tuzla i po potrebi predlože i donesu nove akte o internim procedurama u postupcima obračuna i isplate naknada i dodataka na plaću.

Vlada je danas prihvatila Informaciju o aktuelnoj situaciji u vezi s migrantima na prostoru Tuzlanskog kantona za juni 2021. godine, kao i zbirnu informaciju za period januar - juni 2021. Tokom proteklog mjeseca službenici policije su pronašli i evidentirali 133 migranata, koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente ili potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo