Sport     | 29.07.2021. 12:04 |

Treći put u povijesti olimpijskih igara u finalu tenisači iz iste zemlje

FENA Agencije

TOKIO, 29. srpnja (FENA) - Tek treći put u povijesti olimpijskih igara, ali prvi put u više od 100 godina u finalu muških parova igrat će par iz iste zemlje, hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić protiv Marina Čilića i Ivana Dodiga za olimpijsko zlato.

Naime, tek treći put u povijesti olimpijskih igara u finalu muških parova igrat će sva četiri tenisača iz iste zemlje.

Prvi nositelji Nikola Mektić i Mate Pavić su finale izborili pobjedom protiv Amerikanaca Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena 6-4, 6-4, dok su Čilić i Dodig svladali novozelandski par Michaela Venusa i Marcusa Daniella sa 6-2, 6-2.

Do sada su u finalu muških parova igrali tenisači iz iste zemlje samo dva puta, 1908. u Londonu Britanci, a 1904. u St Louisu Amerikanci.

No, moramo dodati kako tenisa od OI 1924. u Parizu do OI 1988. u Seoulu nije bilo na programu.

U ženskim parovima samo se jednom dogodilo da su u finalu parovi iz iste zemlje. U Antwerpenu 1920. Britanke Kathleen McKane i Winifred McNair su bile bolje od Winfried Beamish i Dorothy Holman.

U mješovitim parovima tri puta se dogodilo da su finalisti iz iste zemlje (1912. 1924, 2016).

Prije pet godina u finalu mješovitih parova Amerikaci Bethanie Mattek-Sands i Jack Sock su pobijedili sunarodnjake Venus Williams i Rajeeva Rama.

U Parizu 1924. u finalu mixa zlato su osvojili Amerikanci Hazel Wightman i R. Norris Williams pobjedom protiv sunarodnjaka Marion Jessup i Vincenta Richardsa.

Na OI u Stockholmu su igrana dva teniska turnira, vani i u dvorani. Vani su finale mixa igrali britanski parovi, javlja Hina.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo