Bosna i Hercegovina     | 29.07.2021. 12:03 |

Donacija Addiko Bank Sarajevo OŠ 'Skender Kulenović' u Zenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO/ZENICA, 29. jula (FENA) - Addiko Bank Sarajevo prihvatila je inicijativu Ambasade SAD u BiH da se, umjesto podrške organizaciji proslave Dana nezavisnosti SAD, i ove godine sredstva doniraju onima kojima su najpotrebnija.

Addiko Bank Sarajevo će, u okviru tog budžeta, podržati tri institucije čija je osnovna djelatnost briga o djeci, što je jedan od fokusa strategije društvenog djelovanja Banke. 

Prva donacija je namijenjena za OŠ "Skender Kulenović" iz Zenice, u okviru koje su nabavljene trakaste zavjese za učionice koje su najviše izložene sunčevoj svjetlosti.

- Addiko Cares projekt podržava institucije i organizacije kojima su primarna djelatnost djeca i briga o djeci. Ovaj put je naš izbor OŠ "Skender Kulenović" iz Zenice. Trakaste zavjese koje smo nabavili olakšat će učenicima pohađanje nastave u učionicama i omogućiti im kvalitetniji nastavni proces - istakla je voditeljica poslovnice Addiko banke u Zenici Mela Salkić.

Direktor OŠ "Skender Kulenović" iz Zenice Amel Kablar iskazao je zahvalnost za donaciju koja će poboljšati uslove rada u učionicama za učenike i nastavnike ove škole, te izrazio zadovoljstvo za odabir te škole uz nadu za dobru saradnju i u budućnosti.

Addiko Bank Sarajevo će, u okviru ove akcije osim Zenice, podržati i rad dvije institucije u Mostaru i Tuzli. Akcija se realizuje kao dio Addiko Cares projekta, čija je namjena podrška lokalnim zajednicama kroz donacije i volonterski rad zaposlenika, saopćeno je iz Addiko Bank d.d.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo