Ekonomija     | 28.07.2021. 16:32 |

Uz potporu Europske unije održan 'Cycling Rural Walking Fair'

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 28. srpnja (FENA) - Prvi "Cycling Rural Walking Fair" za sve ljubitelje biciklizma, prirode i outdoor aktivnosti, održan je u Širokom Brijegu sklopu Street Food Festa (SFF), priopćeno je u srijedu iz Ureda za europske integracije Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ).

Svi posjetitelji imali su priliku iskusiti posebnu gastronomsku priču, uživati u glazbi poznatih bendova, kao i upoznati se s formiranim biciklističkim trasama na našim prostorima koje su mogli preuzeti putem QR koda ili u vidu mapa ocrtanih staza.

Cycling Rural Walking Fair u Širokom Brijegu u sklopu SFF-a prvi je od tri najavljena događaja u BiH koji za svrhu ima podizanje svijesti o ruralnom biciklizmu i upoznavanju šire javnosti sa svim biciklističkim trasama na području Zapadne Hercegovine i Crne Gore, kao i Bike Friendly lokacijama.

Sljedeće lokacije događaja planirane su na platou tržnog centra Mepas Mall u Mostaru, kao i u sklopu svjetskog biciklističkog prvenstva "Ale Gran Fondo" u Istočnom Sarajevu o čijim će se točnim datumima održavanja javnost naknadno obavijestiti.

Projekt "Cycling Rural" pokrenut je s ciljem povezivanja Zapadne Hercegovine i Crne Gore kroz biciklističke rute, te će na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod.

Lokalne ceste, umrežene u biciklističke staze, prolaze kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata u sličnim turističkim ponudama. Projekt će uvesti i standard kvalitete "Bike Friendly Concept" te će se na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u ruralnim područjima Herceg Novog i ZHŽ-a.

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i BiH.

Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom "Cycling Rural", koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskoga zaleđa.

Projekt biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore "CyclingRural", službeno je počeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura bespovratnih sredstava.

Partneri na projektu su Ured za europske integracije Vlade ZHŽ-a kao nositelj projekta, gradovi  Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi iz Crne Gore, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!