Ekonomija     | 28.07.2021. 13:13 |

Grad Zenica potpisao 28 ugovora za poticaj razvoja malih preduzeća

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 28. jula (FENA) – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas 28 ugovora o dodjeli podsticajnih sredstava privrednim subjektima s područja tog grada za podsticaj razvoja postojećih obrta, mikro, malih i srednjih preduzeća.

Na raspisani javni poziv bilo je pristiglo ukupno 76 prijava, od kojih su 53 zadovoljile formalno-pravne uslove za bodovanje i rangiranje, a pravo na podsticaj ostvarilo je 28 aplikanata, dok, zbog nedovoljnog iznosa sredstava, 25 kandidata nije moglo biti podržano za svoje projekte.

U sklopu ovog programa bit će dodijeljeno 99.992,57 KM, za 13 obrta te 15 d.o.o. preduzeća.

-Grad Zenica, kao što znate, već petu godinu zaredom, raznim poticajnim mjerama želi razviti privredu u ovom gradu. Ovih 100.000 KM dijelimo firmama za nabavku opreme, za njihove projekte - kazao je Kasumović, koji je napomenuo kako je ovo samo "jedna od desetina mjera“ koje provode tokom godine.

Napomenuo je da će naredne sedmice biti potpisani i ugovori za podršku start-up preduzećima te da u Poslovnoj zoni Zenica 1 već radi 49 kompanija u kojima je zaposleno oko 1.300 ljudi.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta