Stranačke aktivnosti     | 27.07.2021. 18:20 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 

NB: Vlada FBiH ne želi da raspodjela javnih prihoda bude pravedna

 

Danas je Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH vratio u nacrt zakon o pripadnosti javnih prihoda FBiH, jer predloženi zahvat nije bio sveobuhvatan, niti je predstavljao sistemsko rješenje.

Radi se o jednom od najvažnijih zakona i Nezavisni blok od svog osnivanja zagovara ravnomjerni regionalni razvoj i solidarnost kao vrijednosti na kojima mora počivati naša zemlja.

Parlament BiH je na inicijativu Senada Šepića još 2013. usvojio inicijativu o ravnomjernom regionalnom razvoju i ulaganjima na prostor cijele BiH i zadužio je vlade da primijene te principe.

Zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH Amer Obradović podržava izmjene zakona koje će biti na tragu modernih država, poput Švicarske i Njemačke, imajući na umu specifičnosti Bosne i Hercegovine kao potrebe i sredina koje su demografski ugrožene.

"Ne smijemo jednom diskriminacijom ukidati drugu. Novo zakonsko rješenje mora biti pravedno i Nezavisni blok želi da se niko ne osjeća zakinutim niti zaboravljenim. Sumnjam da aktuelna Vlada FBiH to hoće i umije, ali mi ćemo insistirati na našim vizijama i rješenjima koja su pravedna za sve u BiH”- izjavio je Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

 

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'