Kultura     | 27.07.2021. 12:57 |

Dodjela nagrada za sudionike foto-takmičenja sutra na Vilsonovom šetalištu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. jula (FENA) - Na Svjetski dan zaštite prirode na Vilsonom šetalištu u Sarajevu 28. jula u 19.00 sati bit će upriličena dodjela nagrada za dobitnike foto-takmičenja za mlade “Ljepota zaštićene prirode BiH,” koju organizuju USAID Turizam, WWF Adria-svjetska organizacija za zaštitu prirode i Program Ujedinjenih nacija za zaštitu okoliša/životne sredine (UNEP).

Foto-takmičenje prilika je za mlade da predstave ljepote zaštićene prirode Bosne i Hercegovine te, istovremeno, poticaj da što više vremena provode u prirodi i postanu ambasadori zaštićenih područja u svojoj regiji, ali i onih područja koja još nisu zaštićena.

Glas mladih važan je dio boljeg upravljanja zaštićenim područjima i organizatori na ovaj način žele da pokrenu vršnjake, građane i donosioce odluka da svakodnevno rade na očuvanju, konzervaciji i zaštiti prirode.

- Svi zajedno treba da podignemo svijest o ulozi zaštićenih područja u Bosni i Hercegovini, kao i unapređenju kvaliteta života građana i građanki, a posebno lokalnih zajednica u okruženju parkova - navodi se.

Glavne nagrade su HP laptop 15s-eq2067nm, Coleman Biker vreća za spavanje i dva seta Ferrino pribora za jelo prilikom boravka u prirodi.

Nagrade su obezbijedili IMTEC d.o.o. i Alp Outdoor Shop. Simbolične nagrade obezbjeđuje WWF Adria - svjetska organizacija za zaštitu prirode.

Dobitnike nagrada je izabrao tročlani žiri kojeg čine - Veronika Vlašić, Vladimir Tadić i Adnan Bubalo, saopćeno je iz WWF Adria.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta