Stranačke aktivnosti     | 27.07.2021. 07:29 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Šepić: Opozicija iz RS-a nije smjela postati pojas za spašavanje Dodiku i morali su pokazati da su drugačiji

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić, zajedno sa liderima drugih stranaka iz FBiH komentarisao je današnje zaključke stranaka iz entiteta RS vezanih za odluku visokog predstavnika o zabrani negiranja genocida. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Šteta da je opozicija u entitetu RS ponovo dozvolila da bude pojas za spašavanje Dodikovog režima. Još na ovom su pitanju morali demonstrirati zrelost i pokazati da su drugačiji. Vrlo će brzo i sami uvidjeti koliko je ovo danas pogrešna odluka. A BiH, civilizacijska i evropska će opstati, ići dalje i napredovati. Kakvo moralno i ljudsko dno morate biti da ne želite učestvovati u radu institucija Bosne i Hercegovine jer vam je zabranjeno negirati genocid i ratne zločine...

Opozicija iz entiteta RS je nasjela na Dodikovu zamku koji sam najčešće javno negira genocid. Ova njihova odluka ne znači praktično mnogo jer opstrukcije i blokade iz entiteta RS u institucijama BiH su uobičajena pojava. Okrenuti leđa, i obraz prije svega, čitavom civiliziranom svijetu, predstavlja nemoć i podkapacitiranost da pripadate demokratskom društvu. Bolje bi bilo za sve nas, a posebno za stranke iz entiteta RS, da je ovaj zakon donešen u Parlamentu BiH ali očito nam treba međunarodno tutorstvo za stvari koje predstavljaju osnovne principe i vrijednosti demokratije i modernog društva.”- zaključio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana