Bosna i Hercegovina     | 26.07.2021. 18:40 |

Mladi iz Prijedora i Mostara zajedno u projektu 'Misli, osjeti'

FENA Saopćenje

PRIJEDOR, 26. srpnja (FENA) - Udruženje za edukaciju i razvoj "Dignitet" iz Mostara i Udruženje građana "Psiholuminis" iz Prijedora zajedno provode projekt za mlade pod nazivom "Misli, osjeti", kojemu je cilj povezivanje mladih iz ova dva grada na nivou međukulturalne, međunacionalne i vjerske prihvaćenosti.

Ideja vodilja ova dva udruženja je da je Bosna i Hercegovina multikulturalna riznica i da je to njena snaga, a ne razlog za netrpeljivost i neprihvaćanje, priopćeno je iz udruženja "Psiholuminis".

"Vikend iza nas protekao je u druženju sudionika projekta gdje je Prijedor bio domaćin. Sudionici su kroz dva dana imali priliku učiti osnove emocionalne pismenosti, jačati svoje samopouzdanje te usvojiti adekvatne načine rješavanja sukoba i konflikata. Prijedor kao domaćin, goste iz Mostara upoznao je sa znamenitostima grada i okoline, a dio radionica kao i druženje nastavljeno je u Nacionalnom parku Kozara", kazali su iz navedenog udruženja.

Završna aktivnost planirana je za kraj kolovoza gdje će Mostar biti domaćin sudionicima projekta koji se realizira zahvaljujući podršci Instituta za razvoj mladih "KULT", koji sprovodi PRO-Budućnost, uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo