Ekonomija     | 23.07.2021. 13:51 |

Novalić: I ove godine podrška privredi Srebrenika (VIDEO)

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 23. jula (FENA) – Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je posjetio Srebrenik gdje se upoznao sa suštinskim potrebama tog grada, najavivši nastavak podrške Vlade FBiH prioritetnim projektima te lokalne zajednice.

- Ove godine dat ćemo 105 miliona KM u privredu od čega će korist imati obrti i drugi prerađivački kapaciteti. Srebrenik je veoma dobro prošao kada su u pitanju izvoznici prošle godine – izjavio je nakon posjete Novalić.

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović kazao je da je sa članovima delegacije Vlade FBiH i premijerom razgovarao o stavljanju u funkciju poslovne zone Breze kao najvećeg privrednog potencijala Srebrenika.

- Također, dogovorena je podrška Vlade za projekte u oblasti sporta i rekreacije, kao i projekata iz oblasti vodosnabdijevanja – rekao je Omerović.

Veoma korisnim smatra pozitivnu promjenu normativne regulative, prevenstveno Zakona o stvarnim pravima, Zakona o građevinskom zemljištu i Zakona o prostornom uređenju.

- Izmjenama i donošenjem ovih novih zakona uveliko će biti otklonjene sve barijere koje su opterećivale sve lokalne zajednice koje se tiču otvaranja novih poslovnih zona i subjekata. To je snažana podrška i motivacija za razvoj privrede svake lokalne zajednice – dodao je Omerović.

Pogledajte https://fena.ba/video/6234

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1DTwoKbdQ1jsJT1JaGkubTre_V9V8-tyZ?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'