Bosna i Hercegovina     | 23.07.2021. 11:58 |

Spahić: Schmidt će ubrzati i realizovati euroatlantske integracije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Predsjednik GDS BiH Ibrahim Spahić  smatra da će Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, ubrzati i realizovati  euroatlantske integracije. 

GDS BiH smatra da  OHR i Delegacija Evropske komisije u BiH zajedno sa državnim institucijama BiH imaju posebnu odgovornost da obezbjedi prohodnost dogovoreni  reformi u institucijama sistema i donošenje zakona koji će osigurati da se euroatlantske integracije završe do novog izbora Evropskog Parlamenta.

Građani i njihove porodice žele živjeti u miru, stabilnosti  i sigurnosti  i jednakopravnosti  za svoj i  razvoj svoje zemlje Bosne i Hercegovine i zato podržavaju euroatlantske integracije, ističe Spahić.

- Građani imaju pravo da kao nosioci suvereniteta i garant međusobnog poštovanja ljudskih prava i sloboda zahtijevaju da sve  institucije  poštuju  njihove  interese i da,  bez odlaganja  i traženja izgovora, država BiH  preuzete obaveze realizuju.

Evropska konvencija o ljudskim pravima  je nadređena svim članovima i  Ustavu BiH da bi  se spriječila diskriminacija po svim osnova ,uključujući i odredbe pojedinih članova Ustava BiH/Aneks IV/ - navodi Spahić u pisanoj izjavi.

 GDS BiH  očekuje  da  se, nakon jasnih  poruka koje je poslalo Vijeće sigurnosti UN, EP,EU i NATO-a, svi u Bosni i Hercegovini i sve zemlje susjedi i regije  posvete ekonomskim ,socijalnim i političkim  promjenama, nužnim za euroatlantske integracije.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'