Kultura     | 23.07.2021. 08:51 |

Eldin Huseinbegović u Konjicu održao bajramski koncert

FENA Saopćenje

KONJIC, 23. srpnja (FENA) - Na repertoaru "Konjičkog kulturnog ljeta" u četvrtak, 22. srpnja, u Ljetnom kinu Narodnog univerziteta konjičani su uživali u cjelovečernjem bajramskom koncertu Eldina Huseinbegovića.

"Hvala Bogu dočekali smo dugo očekivani koncert, naime imali smo namjeru prirediti Centralni program na Završnici četrnaeste kulturno obrazovne manifestacije 'Dani Sejfullaha ef. Prohe', no evo ipak uz najljepše ilahije, kaside i Eldinove autorske pjesme u Ljetnom kinu Narodnog univerziteta Konjic (NUK) uživali smo u prvom cjelovečernjem i to bajramskom koncertu", kazao je direktor NUK-a Benjamin Mušinovič, priopćeno je iz NUK-a.

Dodao je kako je ovo bila jedinstvena prilika obznaniti i laureatkinju nagrade "Sejfullah ef. Proho" za doprinos Bošnjačkoj kulturi i tradiciji, koju tradicionalno dodjeljuje KUU "Sejfullah" Konjic, koji je spomenuti koncert priredio u suradnji s NUK-om, Medžlisom Islamske zajednice Konjic i BZK "Preporod" Konjic.

"Želimo istaknuti prave vrijednosti, sinergiju koja vlada između svih institucija kulture u našem gradu, posebice kada želimo ispričati lijepe priče kao što je ova od sinoć", kazao je Mušinovič.

Pred ispunjenim amfiteatrom govorio je i glavni Imam Medžlisa IZ-a Konjic Refik ef. Delić naglasivši važnost i fundamentalno značenje koje simbolizira Kurban Bajram, temelje koji nas uvijek i iznova moraju poticati na razmišljanje, preispitivanje, otvaranje, na suživot s okolinom i osnovnom ćelijom društva, a to su obitelj i naši susjedi.

Ovim koncertom simbolično su otvoreni programski sadržaji koji će uslijediti na manifestaciji "Dani tradicionalnih mevluda", a koju organizira Medžlis IZ-a Konjic.

Konjičani su s velikim oduševljenjem ispratili cjelovečernji repertoar Eldina Huseinbegovića i njegovog glazbenog sastava, a za zvuk, scenografiju i vizual pobrinuli su se Muamer Ćukle, Dino Džumhur, Damir Macić, Semir  Hadžajlić i Vanja Alikadić, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo