Bosna i Hercegovina     | 22.07.2021. 17:42 |

Drvar: Završava se izgradnja spomen-obilježja koji financira Srbija

FENA Saopćenje

DRVAR, 22. srpnja (FENA) - U završnoj je fazi izgradnja spomen-obilježja palim braniteljima i žrtvama iz proteklog rata u Drvaru koji financira Republika Srbija.

Kako je priopćeno iz Ureda načelnice općine Drvar, u tijeku je javna nabava za izgradnju pristupne ceste, potpornih zidova i ploča s imenima žrtava.

Načelnica Drvara Dušica Runić tim je povodom danas održala sastanak s predsjedništvom veteranske organizacije Istočnog Drvara i predstavnicima Udruga palih branitelja općine Drvar.

Usvojen je prijedlog za pisanje imena poginulih vojnika općine Drvar u borbenoj zoni, imena žrtava i poginulih izvan borbene zone, te ploča s imenima civilnih žrtava rata.

Organizacija istočnog Drvara koristi evidenciju poginulih boraca u zoni borbenih akcija i pripadnika oružanih snaga poginulih i stradalih izvan borbene zone, a Općina Drvar uputila je memorandum svim mjesnim zajednicama iz ove općine da dostave popis civilnih žrtava rata.

Dogovoreno je također da popisi stradalih vojnika iz evidencije veteranske organizacije budu dostupni javnosti putem dostupnih medija Općine Drvar (web stranica i Radio Drvar), kako bi javnost Drvara imala priliku dati svoj prijedlog.

- Ovim putem pozivamo sve zainteresirane stranke da uzmu učešće jer smatramo da je od izuzetnog značaja da se prilikom pisanja imena na spomen pločama ne izostave hrabri borci koji su dali život za slobodu, domovinu i pravoslavnu vjeru. Ovaj spomenik je naš doprinos i vječno sjećanje na njihov herojski čin - istaknuto je iz Ureda načelnice općine Drvar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta