Kultura     | 20.07.2021. 08:52 |

Prvi Lašvanski legendfest - za ljubitelje tradicije i kulturnog naslijeđa

FENA Cvita Kusić

TRAVNIK, 20. srpnja (FENA) - Lašvanski legendfest "Na izvoru usmene predaje", koji okuplja zaljubljenike u nematerijalnu i materijalnu baštinu Lašvanske doline, održat će se u subotu, 24. srpnja, na tvrđavi Stari grad u Travniku.

Organizator događaja je UG "Centar za kulturu življenja RadoGOST" iz Novog Travnika, a suorganizatori su Zavičajni muzej Travnik i Turistička zajednica Srednjobosanske županije.

Festival će svečano biti otvoren izložbom crteža i kolekcije nakita umjetnice i profesorice likovne umjetnosti Brane Đurović-Puljić u 17 sati, dok će okupljanje izlagača, radionice i izložbene postavke krenuti od 16 sati.

U programu Festivala nastupit će brojni pisci, glazbenici, glumci i drugi umjetnici, te predstavnici različitih udruženja. Na festivalu će se predstaviti i vokalni sastav Ad Libitum, Udruženje žena "Emina" Turbe, te istraživači Vrbenca Ermin Čelenka i Nedžad Aganović, najavili su organizatori.

U programu će biti upriličeni i razgovori sa zavičajnim piscima Antom Zirdumom i Rabijom Mameledžijom, a svoju poeziju predstavit će Mirjana Jezildžić i Alen Alispahić.

Svoje izvedbe imat će i dramaturginja Anela Križanac (Kraljica Katarina) i glumac Matej Baškarad (pričanje priče "Zlatan potok i izvorkinja vila" Nure Bazdulj Hubijar). Atmosferu će upotpuniti i lokalni svirači tradicionalnih instrumenata Božo Brdar, Mirsad Gradinčić i Mustafa Memić (frula, dvojnice, šargija i violina).

Sve najavljene, besplatne interaktivne radionice rašljarstva, fraktalnih crteža, nakita od platna, kameja, tkanja, pletenja i lončarije, te ljekaruša, kao i slavenska ženska gimnastika Bereginje, pričaonica bajki i poezije, odvijat će se cijelo vrijeme od početka do završetka Lašvanskog legenfesta, od 17 do 21 sat.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana