Bosna i Hercegovina     | 19.07.2021. 10:53 |

U Tuzlanski kanton ove sedmice stiže 13.000 vakcina

FENA Saopćenje

TUZLA, 19. jula (FENA) - U proteklih sedam dana nije bilo smrtnih ishoda od posljedica COVID-19. a registrovano je sedam novooboljelih od 1.110 testiranih na području Tuzlanskog kantona, rezimirano je na današnjem sastanku Koordinacionog tijela Vlade TK za praćenje stanja pandemije.

Iako je povoljna epidemiološka situacija inicirala zatvaranje respiratornog centra u Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla, na današnjem sastanku je naglašeno da će ta zdravstvena ustanova biti spremna za mogući novi val COVID-19. Do sada su, po riječima direktora UKC-a Tuzla doc. dr. Alena Kamerića, na području TK izolovana četiri pacijenta s delta sojem i riječ je o porodičnom klasteru u kojem niko nema težu kliničku sliku.

U Zavod za javno zdravstvo TK ove će sedmice stići još 13.000 vakcina a do sada je 60.390 vakcina upućeno ka 13 domova zdravlja. Sve vakcine koriste se i za vakcinaciju i revakcinaciju ciljnih skupina i u skladu sa mogućnostima tzv. hladnih lanaca domova zdravlja distribuiraju u domove zdravlja na području TK, rečeno je na sastanku. Također je naglašeno da će vakcinacija biti nastavljena i tokom predstojećeg praznika.

Odziv prosvjetnih radnika na vakcinaciju u međuvremenu je znatno poboljšan, rečeno je,a prioritetnim grupama u narednim danima bit će pridruženi i prijevoznici koji saobraćaju na međunarodnim linijama, saopćeno je iz Vlade TK.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana