Sport     | 19.07.2021. 09:02 |

Odigrane prve utakmice regionalnog turnira za prvakinje u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. jula (FENA) - Proteklog vikenda odigrane su prve utakmice turnira „Sarajevo Regional Cup“, kojeg organizuje SFK 2000 Sarajevo, a u kojem učešće uzimaju prvakinje Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U prvom susretu SFK 2000 Sarajevo je remizirao sa Spartakom iz Subotice.  Utakmica je završena rezultatom 2:2, a ponajbolji pojedinac bila je mlada Marijana Ana Milinković iz redova SFK. Ona je postigla čak dva gola, a za prvakinje Srbije u strijelce su se upisale Violeta Slović i Anastasija Ćirić.

Drugi susret donio je pobjedu ŽNK Osijek nad Breznicom iz Pljevalja. Djevojke iz Hrvatske slavile su golovima Boričić i Balić, a postigle su i autogol, te je susret završen sa 2:1 u korist Osijeka. Najbolja igračica ove utakmice bila je Matea Bulut.

Današnji dan rezervisan je za posjetu znamenitostima grada Sarajeva, obilasku Vijećnice, dok se takmičarski program nastavlja sutra i to susretima SFK 2000 Sarajevo – Breznica (10.00) i Spartak Subotica – Osijek (17.00), saopćeno je iz SFK. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta