Stranačke aktivnosti     | 17.07.2021. 15:52 |

Saopćenje Naše stranke

FENA Saopćenje

Kongres Naše stranke 4. septembra - odlučio Glavni odbor

Drugi vanredni izborni Kongres Naše stranke na kojem će se birati novi predsjednik ili nova predsjednica Naše stranke održat će se četvrtog septembra. Odlučio je to na danas održanoj sjednici Glavni odbor Naše stranke. Članice i članovi Glavnog odbora danas su diskutovali i o reformi izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine.

”Naša stranka će se zalagati za građansku državu, a to će se manifestovati kroz zastupanje osnovnih principa, i to: racionalizacija državnog sistema, ukidanje ili transformacija postojećih domova naroda, i borba za ustavnu kategoriju Ostalih. Nikada nismo i nećemo odustati od borbe da Ostali budu ravnopravni. Broj Ostalih, njihova uloga, i mehanizmi za zaštitu njihovih vitalnih interesa moraju biti potpuno jednaki onima koji stoje na raspolaganju konstitutivnim narodima. Ovim principima Glavni odbor Naše stranke dao je smjernice našem pravnom timu koji će u narednim sedmicama predstaviti vrlo konkretna i precizna rješenja”, poručio je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke. 

Na sjednici su imenovane i nove osobe u Etičku komisiju i Nadzorni odbor Naše stranke. Nova članica Etičke komisije Naše stranke je Elvedina Vugić, a novi član Nadzornog odbora Naše stranke je Damir Operhal.

Video izjavu Predraga Kojovića i fotografije sa sjednice možete preuzeti na linku: https://we.tl/t-zyi07k04FW 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo