Bosna i Hercegovina     | 17.07.2021. 11:06 |

Turković i Ley o unapređenju odnosa BiH i Australije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. jula (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković primila je u petak delegaciju Australije koju je predvodila ministrica okoliša Sussan Ley.

Tom prilikom je ocijenjeno da su odnosi između BiH i Australije dobri te da postoji obostrani interes za njihovo dalje unapređenje, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.

Razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji u obje zemlje i temama od globalnog značaja, s naglaskom na epidemiološku situaciju i napore koje BiH i Australija ulažu u borbi protiv pandemije COVID-19.

Na sastanku je bilo riječi i o kulturnom naslijeđu i njegovom značaju, utjecaju klimatskih promjena te izazovima s kojima se Australija suočava kada je riječ o Koraljnom grebenu.

Istaknut je značaj brojne zajednice državljana BiH koji žive i rade u Australiji i čiji angažman doprinosi jačanju odnosa dvije zemlje, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

 

 

 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta