Sport     | 16.07.2021. 15:22 |

Karačić: Nije pošteno kritizirati igrače nakon ispadanja iz Europe

FENA Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 16. srpnja (FENA) – NK Široki Brijeg nakon ispadanja iz Uefine Konferencijske lige okreće se natjecanju u Premijer ligi BiH, gdje ga u prvom kolu u hercegovačkom derbiju očekuje mostarski Zrinjski.

Po riječima trenera Širokobriježana Tonija Karačića, nema vremena za tugovanje zbog od poraza albanske Vllaznije 3:0 i ispadanja iz Europe.

- Prije prve utakmice rekao sam igračima kako se radi o jako dobrom protivniku za ovu razinu natjecanja. Zadovoljan sam kako smo reagirali i odigrali u prvom poluvremenu u Skadru. Bili smo bliže pogotku nego oni. U nastavku smo bili malo impresionirani ozračjem i podlegli smo pritisku. Međutim, apsolutno ništa nije naslućivalo da će nam se dogoditi onakvo drugo poluvrijeme - kazao je Karačić na konferenciji za novinare.

Naglasio je da je nakon prvog pogotka došla nervoza, te da su Širokobriježani izgubili kontrolu nad utakmicom.

- Previše su toga dobroga ovi momci napravili da bih im sada nešto prigovarao. Velikom broju mojih igrača ovo je prvo iskustvo igranja europskih utakmica i fanatične atmosfere kakva je bila u Skadru – istaknuo je Karačić.

Kazao je kako mu je žao što nisu navijačima priuštili prolazak dalje, ali da se u nogometu događaju i ovakvi preokreti. Istaknuo je kako ne treba kriviti igrače, jer su oni doveli klub u situaciju da igra europske utakmice.

- Znam koliko im je teško, isto kao i meni i navijačima, ali vjerujte nije pošteno prema igračima iznositi salve negativnih kritika. Kritika je dobra, ali sad ih ne želim previše iskritizirati. Da je lako - nije, teško je. Ali kažem još jednom, apsolutno stojim iza igrača i ovoga što smo napravili, vjerujem u svoj rad - poručio je šef stručnog stožera NK Široki Brijeg.

Vratar Širokog Brijega Dario Miškić osvrnuo se na ono što čeka njegovu momčad već za dva dana, a to je susret prvog kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog na Pecari.

- Pomladili su momčad i sada imaju drukčiji roster. U prijateljskoj utakmici protiv Hajduka pokazali su kako dobro igraju, lijepo su vođeni i imaju nove pojedince koji su nam sada nepoznanica. Ipak, moramo samo sebe gledati, jer je to jedini put ka uspjehu - poručio je Miškić.

Susret NK Široki Brijeg – HŠK Zrinjski igra se u nedjelju od 21 sat.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta