Bosna i Hercegovina     | 16.07.2021. 15:16 |

Otvoren Društveno-edukativni centar za djecu oboljelu i izliječenu od raka

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA 16. jula (FENA) - Društveno-edukativni centar za djecu oboljelu i izliječenu od raka i njihove porodice "Kids" svečano je otvoren danas u Tuzli.

- Ovaj Centar je zamišljen kao cancer free zona kako bi mališani i njihovi roditelji oporavili dušu i kako bi bila pospješena inkluzija djece koja prolaze i koja su prošla bitku sa karcinomom - istaknula je  predsjednica Udruženja "Pipol" Tuzla Amra Saračević.

Centar se nalazi na Sjenjaku u blizini Klinike za pedijatriju u Tuzli gdje se liječe mališani. Tokom čekanja potrebnih nalaza i analiza mališani sa svojim porodicama će vrijeme moći provoditi u ovom centru, ali i dolaziti u slobodno vrijeme kako bi se družili. 

Kroz radionice koje će biti pripremane svakodnevno zamišljeno je da se kroz Centar porodicama i djeci pruža socijalna, psihološka i razvojna podrška. 

Društveno edukativni centar će biti otvoren svakog radnog dana od 8 - 16 sati. 

U Tuzlanskom kantonu na liječenju od malignih bolesti se trenutno nalazi 15 mališana, ali taj broj nije konačan jer na liječenje u Pedijatrijsku kliniku dolaze i djeca iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana