Sport     | 16.07.2021. 14:45 |

Susretom Radnik - Leotar večeras počinje nova sezona nogometne Premijer lige BiH

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Utakmicom u Bijeljini između Radnika i Leotara večeras počinje nova sezona nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Titulu prvaka BiH brani ekipa banjalučkog Borca, koja je u samom finišu prošle sezone preuzela lidersku poziciju na tabeli od do tada dominantne ekipe Sarajeva i podigla pobjednički trofej. Borac i u sezoni 2021/22. važi za prvog favorita takmičenja. 

U uskom krugu favorita za osvajanje titule nalazi se i mostarski Velež. "Rođeni" igraju dopadljiv nogomet što su pokazali u ovoj sezoni UEFA Konferencijske lige i za očekivati je da će se boriti za sami vrh ligaške tabele. 

Željezničar i Sarajevo u novu sezonu ulaze oslabljeni, nakon što je ekipe napustio veliki broj igrača, pa će u oba tima, berem početkom sezone, šansu dobiti mlađi nogometaši. Dojam je da će u sezoni 2021/22. u taborima oba sarajevska premijerligaša osnovni cilj biti da izbore poziciju koja vodi u evropska takmičenja naredne sezone. 

U borbi za sami vrh trebali bi se po običaju naći Zrinjski i Široki Brijeg, a pitanje je koliko može tu učiniti tuzlanske ekipe Sloboda i Tuzla City. Povratnici u najviši rang bh. nogometa su Posušje, Leotar i Rudar iz Prijedora.

Utakmica između Radnika i Leotara na rasporedu je večeras od 20 sati. 

Sutra se na stadionu "Grbavica" u derbiju kola sastaju Željezničar i Borac s početkom u 21 sati, dok u nedjelju od 19 sati igraju Sloboda i Rudar, te Široki i Zrinjski od 21 sati. 

U ponedjeljak od 18 sati na "Koševu" igraju Sarajevo i Tuzla City, dok istog dana od 20 sati Velež na stadionu "Vrapčići" dočekuje ekipu Posušja. 

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta