Bosna i Hercegovina     | 16.07.2021. 13:22 |

Izetbegović: Konjic je općina s velikim brojem zaposlenih (VIDEO)

FENA Hana Imamović

KONJIC, 16. jula (FENA) - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović posjetio je danas Općinski odbor SDA Konjic gdje je razgovarao s rukovodstvom te općinske organizacije te upriličio sastanke s privrednicima općine Konjic i vjerskim predstavnicima.

Delegacija SDA tokom posjete Konjicu položila je i cvijeće na spomen-obilježju na Trgu državnosti Alija Izetbegović.

Kako je nakon sastanaka Izetbegović kazao novinarima, Konjic je grad s velikim brojem zaposlenih osoba, razvijenom i rastućom privredom, a posebno je važna činjenica da tokom pandemije koronavirusa u ovom gradu nijedna osoba nije ostala bez posla dok se sada broj uposlenih povećava.

- Konjic će u budućnosti sve više biti povezan sa Sarajevom, kroz Prenj s Mostarem i Jadranskom obalom te će se šanse ovog grada za razvoj još više povećavati - dodao je Izetbegović.

Pohvalio je rad načelnika Općine Osmana Ćatića koji pomaže rad privrednika, a Izetbegović ističe da je na sastanku s privrednicima dogovoreno da će biti organiziran sastanak federalnog premijera Fadila Novalića i predstavnika Razvojne banke FBiH kojem će prisustvovati i načelnik te općine.

Na tom susretu trebale bi se utvrditi jasne potrebe privrednika u Konjicu, a osim toga, kaže Izetbegović, u Konjicu će biti razvijen pilot projekt koji bi mogao biti primijenjen i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, usmjeren na razvoj kadrova za potrebe privrede.

U Konjicu je danas upriličena i tribina SDA na kojoj su prisustvovali članovi općinske organizacije SDA, mjesnih odbora, direktori, ministri, zastupnici i vijećnici kako bi se razgovaralo o tome kako se vidi buduća politika stranke u toj lokalnoj zajednici.

Pogledajte https://fena.ba/video/6214

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1b_QBOBskDJLlXGBX36r5FSKTB-34KVyF?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo