Sport     | 16.07.2021. 12:03 |

Potpisan ugovor za projekt Razvoj državne sportske strukture iz taekwondoa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić, potpredsjednik Izet Rađo i generalni sekretar Said Fazlagić primili su danas u Sarajevu člana Predsjedništva Taekwondo saveza BiH Samira Šarića, te je tom prilikom potpisan ugovor o realizaciji projekta “Razvoj državne sportske strukture”.

Radi se o jednogodišnjem projektu koji ima za cilj da razvije i ojača bazičnu taekwodno trenersku strukturu i cjelokupan savez implementacijom srednjeročnog i dugoročnog akcionog plana.

U okviru projekta planiran je niz edukativnih aktivnosti i seminara za trenere i sudije, unaprieđenje strukture saveza koje uključuje harmonizaciju pravilnika i propisa, modernizaciju baze podataka Saveza, dizajn web stranice i medijsku promociju Saveza.

Projekt će također omogućiti Taekwondo savezu BiH nabavku savremene opreme za Državni taekwondo centar. Implementacija aktivnosti je planirana pod rukovodstvom eksperta Internacionalne taekwondo federacije i proslavljenog trenera Dragana Jovića iz Srbije, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana