Sport     | 15.07.2021. 23:15 |

Sarajevo se porazom od Milsamija oprostilo od Konferencijske lige

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Fudbaleri Sarajeva eliminisani su iz UEFA Konferencijske lige, nakon što su večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase" izgubili s 1:0 od moldavske ekipe Milsami.  

Prvi susret ova dva tima odigran prošle sedmice okončan je bez pobjednika, rezultatom 0:0.

Sarajevo je početkom utakmice imalo terensku inicijativu i već u prvim minutama Sušić je uputio dobar udarac ka protivničkom golu koji brani golman gostiju. 

U prvim minutama meča izgledalo je da će "bordo" tim imati posjed lopte i kontrolisati ovaj meč, ali šok za domaće navijače uslijedio je več u 18. minutu susreta kada je Ginsari ostao sam pred golom Sarajeva i bez većih problema matirao golmana Kanurića. 

Sarajevo je nakon primljenog gola nastavilo s napadima i prvu opasniju priliku imalo u 28. minutu kada je Fanimo nakon dodavanja Velkoskog imao odličnu situaciju da postigne gol za izjendačenje, međutim šutira direktno u golmana Milsamija. 

Do kraja prvog poluvremena gosti su mogli doći i do drugog gola, međutim Dupovac odličnim startom zaustavlja Puntusa. 

Drugo poluvrijeme počelo je u istom ritmu kao i prvo, Sarajevo je napadalo a gosti su čekali svoje prilike iz kontranapada. 

Predstavnik BiH u drugom dijelu meča ponovo prvi prijeti, Naime, nakon dobrog kontranapada Sarajeva udarac Fanima izblokirala je odbrana gostiju.

U narednim minutama meča uglavnom se igralo na sredini terena. bez većih prilika za promjenu rezultata, što je odgovaralo moldavskom predstavniku. 

U 65. minutu nakon ubačaja Oremuša, glavom je polušao mladi igrač Sarajeva Varešanović, ali njegov udarac glavom nije bio dovoljno snažan. Desetak minuta kasnije glavom je nakon ubačaja iz kornera pokušao i Kurdić, ali šutirao je direktno u golmana Timbura. 

Do kraja meča Sarajevo nije imao ideju kako da probije "bunker" gostujućeg tima. Moldavci su uspješno otklanjali napade Sarajeva i plasirali se u drugo pretkolo Konferencijske lige. 

 

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'