Bosna i Hercegovina     | 14.07.2021. 16:19 |

Herceg i Kordić o projektima za funkcioniranje i razvoj Mostara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. srpnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić u srijedu su na radnom sastanku razgovarali o nizu tema koje su od zajedničkog interesa, poglavito o projektima koje HNŽ izravno financira, a od presudne su važnosti za vitalno funkcioniranje i razvoja Grada.

Riječ je o infrastrukturnim komunalnim i cestovnim projektima, projektima energetske učinkovitosti odnosno "utopljavanja" javnih objekata u vlasništvu Grada Mostara, od vrtića i škola do zdravstvenih ustanova, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Istaknuli su važnost unaprjeđenja komunikacije na razini Vlada HNŽ - Grad Mostar, u obliku redovitih susreta i stalne razmjene informacija, imajući u vidu činjenicu da je Mostar administrativno središte HNŽ-a, ali ujedno i znanstveno, prosvjetno, gospodarsko, kulturno, turističko, vjersko i svako drugo središte cijele Hercegovine što mu daje osobitu važnost u planiranju i provedbi strateških projekata.

Gradonačelnik Kordić upoznao je predsjednika Hercega s nekim od aktualnih pitanja na kojima gradska administracija radi, poput pročistača otpadnih voda, deponije Uborak, revitalizacije Zračne luke, snaženja prometne povezanosti Mostara i Hercegovine s Europom i svijetom, razvoja cestovne infrastrukture, potrebe za izgradnjom strateških športskih objekata, i slično.

"Zahvalan sam predsjedniku Hercegu na ovom prijemu. Raduje me da smo obojica svjesni potrebe za stalnim dijalogom i razvojem suradnje, na radost i boljitak svih naših građana, ali i cijele županije", kazao je gradonačelnik Kordić.

 

Premijer Herceg je kazao kako je inicirao sastanak "jer je razdoblje od nešto više od četiri mjeseca, otkako je Kordić preuzeo nimalo laganu ulogu gradonačelnika Mostara, pogodno za objektivno sagledavanje aktualnog trenutka i razgovor o mogućnostima međusobne pomoći u nadvladavanju određenih izazova s kojima smo suočeni i na jednoj i na drugoj razini".

"Ostat ćemo u stalnoj komunikaciji i kada govorimo o našim timovima, kako bismo učinkovito radili na sustavnom unaprjeđenju kakvoće života i sigurnosti naših građana i razvoja cijelog prostora HNŽ-a", poručio je predsjednik Vlade HNŽ-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo