Bosna i Hercegovina     | 14.07.2021. 12:18 |

Predstavnici Matice hrvatske Čitluk kod premijera HNŽ-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. srpnja (FENA) - Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je u srijedu Andriju Stojića, predsjednika Ogranka Matice hrvatske Čitluk i književnicu Anitu Martinac, suradnicu Predsjedništva tog ogranka.

Stojić je upoznao Hercega s aktivnostima i djelovanjem Ogranka, kao i vizijama koje Matica hrvatske Čitluk ima u skoroj budućnosti, ali i na dugoročnom planu, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

- Ovih dana proslavili smo 30. obljetnicu postojanja i rada. Rad Matice hrvatske Čitluk ogleda se kroz organizaciju kulturnih događaja, izdavanje i predstavljanje novih knjiga te likovnih izložbi. U dosadašnjem radu, objavili smo ukupno 315 naslova iz različitih umjetničkih i znanstvenih disciplina i područja kulturnog života te organizirali 165 umjetničkih izložbi što ovaj ogranak svrstava u red najaktivnijih ogranaka Matice hrvatske u cjelini - kazao je Stojić, zahvalivši domaćinu na ukupnoj dosadašnjoj potpori.

Čestitajući respektabilnu 30. obljetnicu obnoviteljskoga rada, predsjednik Herceg izrazio je zadovoljstvo djelovanjem Ogranka Matice hrvatske Čitluk, ističući dobru suradnju koja je uspostavljena s Vladom HNŽ-a.

- Ogranak Matice hrvatske Čitluk jedno je od onih nacionalnih kulturnih društava koje smo prepoznali kao istinskoga promotora kulture i očuvanja kulturne baštine, zbog čega ćemo i u vremenu pred nama, u skladu s našim mogućnostima, nastaviti podupirati njihov rad - zaključio je Herceg.

Stojić i Martinac zahvalili su premjeru HNŽ-a na srdačnom prijemu, na kojemu je iskazana obostrana spremnost za daljnjom suradnjom.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom