Svijet     | 14.07.2021. 10:40 |

Rodriguez: Osujećen napad dronom na predsjednika Madura

FENA Internet

MEXICO CITY,  14. jula (FENA) – Predsjednik venecuelanskog parlamenta Jorge Rodriguez saopćio je u utorak da je njegova vlada osujetila planirani napad dronom na predsjednika Nicolasa Madura.

Rodriguez  je kazao da su četiri drona poslana 22. juna radi napada na Madura tokom ceremonije inauguracije novog spomenika kojim se obilježavaju dva stoljeća Bitke kod Caraboba.

-  Četiri drona deaktivirale su naše obavještajne službe, i neposredno nakon toga znali smo gdje su nabavljeni, ko ih je tražio i kakav je bio plan ubistva predsjednika i drugih dostojanstvenika na inauguraciji spomenika u Carabobu – izjavio je Rodriguez na konferenciji za novinare, prenosi dpa.

Maduro je u višegodišnjem sporenju sa samoproglašenim prelaznim predsjednikom Juanom Guaidom, i u više navrata je govorio o navodnim planovima napada ili svrgavanja njegove vlade, uglavnom ne pružajući konkretne dokaze.

Predsjednik je izbjegao pokušaj atentata 2018. kada su dronovi koji su prenosili eksplozive aktivirani pred njim dok je govorio na ceremoniji u nacionalnoj gardi u Caracasu.  On je ostao neozlijeđen, ali je sedam pripadnika Nacionalne garde ranjeno.

Maduro, koji je osvojio drugi mandat na izborima u 2018. godine, koji su kritikovani kao nedemokratski, zadržao je poziciju na vlasti uglavnom uz pomoć moćne venecuelanske vojske.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'