Bosna i Hercegovina     | 13.07.2021. 15:29 |

Podžić danas na izložbi naoružanja u Atini, a sutra u Glavnom sjedištu NATO-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO/ATINA, 13. jula (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je posjetio međunarodnu izložbu naoružanja - DEFEA, koja se do 15. jula održava u grčkom glavnom gradu Atini.

Na izložbi sudjeluje više od 300 izlagača naoružanja te vojne i sigurnosne opreme iz dvadesetak zemalja.

Prvoga dana izložbe, među najvažnijim događajima je bio okrugli stol posvećen europskoj odbrambenoj inicijativi, koji je održan na razini ministara odbrane više zemalja.

Ministar Podžić je ostvario više bilateralnih susreta, a razgovarao je i s ministrom odbrane Republike Grčke Nikolaosom Panagiotopoulosom.

Neizostavna tema bilo je obrazovanje kadeta iz Bosne i Hercegovine na grčkim vojnim školama, koje se odvija već duži niz godina.

Delegacija Ministarstva odbrane BiH, koje uz ministra Podžića predvodi i šef ministrovog kabineta Kemal Korjenić, sutra, 14.  jula putuje u glavni grad Kraljevine Belgije, Brisel, gdje će sa delegacijom Ministarstva vanjskih poslova BiH, koje predvodi ministrica Bisera Turković, u Glavnom sjedištu Sjevernoatlantskog saveza (NATO) razgovarati s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Nakon toga, delegacija Bosne i Hercegovine će sudjelovati u sastanku Sjevernoatlantskog vijeća (NAC), u formatu NAC+BiH, a među temama razgovora bit će i dalja suradnja s NATO-om te predstojeći koraci BiH u okviru Akcijskog plana za članstvo (MAP), saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom