Kultura     | 12.07.2021. 16:54 |

Počela online prodaja ulaznica za Omladinski Film Festival Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Prodaja ulaznica za 13. izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo počela je danas.

Ulaznice je moguće kupiti u sistemu kupikartu.ba/omladinski, a u prodaji su pojedinačne karte za projekcije kratkih i dugometražnih kina u sklopu Pozorišta mladih, Open Air Cinema Gimnazijska i za projekcije u kinu "Igman" na Ilidži.

Za projekcije u Open Air Cinema Gimnazijska u 20.30 sati, cijena karte za single ležajku iznosi devet KM, dok je za love seat (dupla ležajka) 12.00 KM. Za filmove koji su u ovom kinu na programu 22.30 sati cijena karte za single ležajku iznosi pet KM, a za love seat (dupla ležajka) je sedam KM.

Za projekcije kratkih filmova iz selekcije Wolf Comeptition (dva slota po pet filmova) i OFF Generacija (dva slota po pet filmova) u Pozorištu mladih cijena karte iznosi pet KM, a cijena se odnosi na jedan slot.

U kinu Igman Ilidža projekcije dugometražnih filmova iz selekcije Velikih pet i OFF Screen emitiraju se po cijeni karte od pet KM.

Kompletan program Festivala je dostupan na zvaničnoj stranici Festivala www.omladinski.ba 

Krajem sedmice karte će biti moguće kupiti i na glavnoj Box Office lokaciji Festivala, a tokom Festivala na lokacijama - Glavni Box Office Centar - Trg Djece Sarajeva (BBI Centar) od 17. do 19. jula, svaki dan od 15 do 21 sati, 20. jula od 18 do 21 sati, od 21. do 24. jula svaki dan od 11 do 21 sati.

Istovremeno, na Box Office Centru - Pozorište Mladih od 21. do 24. jula karte će se prodavati  sat vremena prije početka projekcije, kao i na Box Office Centar - Open Air Cinema Gimnazijska i na Box Office Centar - Kino Igman.

U slučaju kiše, kada organizator Festivala zvanično objavi (putem zvanične web stranice, društvenih mreža) projekcije iz otvorenog kina Open Air Cinema Gimnazijska se premještaju u Pozorište mladih. 

Ukoliko je objavljeno da se projekcija premješta u zatvoreno kino prije početka projekcija, termin projekcije ostaje isti, a ukoliko kiša padne u toku projekcije, projekcija se nastavlja u zatvorenom kinu 30 minuta nakon objave o premještanju projekcije.

Omladinski Film Festival Sarajevo traje od 21. do 24. jula.

Domaćini ceremonije otvaranja Festivala na crvenom tepihu i na samoj svečanosti bit će ministar kulture i sporta KS Samir Avdić i direktor Festivala.

Program otvaranja vodit će mlada sarajevska glumica Hana Zrno koja je diplomirala na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu u klasi prof. Admira Glamočaka.

Festival će otvoriti francuski film "Slalom", rediteljice Charlene Favier iz selekcije dugometražnog takmičarskog filma "Velikih 5”. 

Ceremoniji otvaranja će prisustvovati ekipe filmova OFF Generacija i Wolf Competition, članovi žirija Ines Tanović, bh. rediteljica, Stvevan Filipović, srbijanski reditelj te Daniel Ebner, direktor Vienna Shorts Film Festivala i mnoge ličnosti iz kulturnog i političkog života Sarajeva i Bosne i Hercegovini koje su već potvrdile dolazak na 13. OFF, saopćeno je iz pres-službe Festivala.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana