Ekonomija     | 12.07.2021. 16:29 |

James Stewart preuzeo funkciju predsjednika Uprave Raiffeisen BANK d.d. BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Nakon što su prikupljene potrebne saglasnosti regulatornog tijela, zvanično su imenovani novi članovi Uprave Raiffeisen banke u BiH. Funkciju predsjednika Uprave zvanično je preuzeo James Stewart dok su za članove Uprave imenovani Andreea Achim, Mirha Krivdić i Edin Hrnjica.

- Za ovu izvrsnu bankarsku grupaciju radio sam više od 20 godina kao potpredsjednik Raiffeisen banke u Rumuniji i sada sam privilegovan da preuzmem mjesto predsjednika Uprave u BiH. Radujem se što ću svojim znanjem i stručnošću zajedno sa svojim kolegama dodatno unaprijediti poslovanje s ciljem pružanja što boljeg iskustva klijentima prilikom korištenja usluga banke. Očekivanja su velika, ali usredotočeni smo na dvije ključne skupine: naše klijente i zaposlenike. Imamo sjajan tim i cilj nam je da našim klijentima pružimo vrhunsku uslugu i proizvode te ćemo raditi na tome da budemo njihov pouzdan finansijski partner - izjavio je predsjednik Uprave Raiffeisen banke James Stewart.

Stewart iza sebe ima više od 40 godina iskustva u bankarskoj industriji, a posljednjih 20 godina obavljao je funkciju potpredsjednika Raiffeisen banke u Rumuniji nadležan za segment riznice i tržišta kapitala. Prije toga bio je američki savjetnik za riznicu u bugarskom Ministarstvu finansija i Bugarskoj narodnoj banci, radio za Yamaichi International gdje je rukovodio aktivnostima trgovanja vrijednosnim papirima za SAD, te obnašao ulogu potpredsjednika i rukovodioca Odjela za trgovanje vrijednosnim papirima vlade SAD-a u NatWest Financial Market grupaciji, saopćeno je iz Raiffeisen banke u BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana