Bosna i Hercegovina     | 12.07.2021. 16:01 |

Na Stomatološkom fakultetu UNSA specijalizirana edukacija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Stomatološki fakultet sa klinikama Univerziteta u Sarajevu organizirao je Neciklični studij o zubnim implantatima koji se održava od 10. do 14. jula 2021. 

Ta specijalizirana edukacija osmišljena je da stomatolozima sa osnovnim znanjima iz dentalne medicine pruži dovoljan broj informacija iz teoretskog i praktičnog znanja za budući samostalan rad u oblasti bazične i napredne implantologije. Nakon edukacije polaznici su osposobljeni za samostalan rad iz domena dentalne implantologije.

Dekan Stomatološkog fakulteta sa klinikama UNSA prof. dr. Muhamed Ajanović naveo je da spomenuti neciklični studijski program organizuju već drugi put i rezultat je napornog rada menadžmenta tog fakulteta.

Naglasio je nemjerljiv značaj tog programa u promoviranju novih tehnologija i značaj edukacije u oblasti implantologije, te izraženu korist za društvenu zajednicu kroz dostupnost skupih stomatoloških usluga socijalno-ugroženoj kategoriji stanovništva.

Rektor UNSA prof. dr. Rifat Škrijelj uputio je riječi podrške Stomatološkom fakultetu na putu jačanja kapaciteta i kadrova sa ciljem njegove još veće afirmacije i međunarodne prepoznatljivosti. 

Tokom četverodnevne edukacije na Stomatološkom fakultetu sa klinikama u Sarajevu kao predavači sudjeluju dr. Maurice Salama DMD, dr. Howard Gluckman BDS, prof. dr. Muhamed Ajanović, prof. dr. Lejla Kazazić, prof. dr. Selma Tosum Pošković, te zubni tehničar Amar Canajas, saopćeno je iz Univerziteta u Sarajevu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta