Svijet     | 12.07.2021. 15:05 |

Papa Franjo provest će još nekoliko dana u bolnici radi rehabilitacije

FENA Internet

VATIKAN, 12. jula (FENA) - Papa Franjo provest će još nekoliko dana u bolnici nakon operacije na crijevu koja  mu je urađena 4. jula kako bi  se optimizirao njegov oporavak, rehabilitacijski tretman i terapija, saopćio je Vatikan u ponedjeljak.

Vatikan je prvobitno saopćio da će Franjo biti otpušten iz poliklinike Gemelli krajem prošle sedmice. U posljednjem ažuriranom izvještaju o njegovom stanju, Vatikan je saopćio da je on dovršio postoperativni tretman, ali da će „ostati još nekoliko dana da optimizira medicinsku i rehabilitacijsku terapiju“.

Hirurzi su odstranili polovinu Franjinog debelog crijeva 4. jula zbog onoga što su liječnici nazvali ozbiljnim suženjem crijeva.

Osamdesetčetverogodišnji Papa pojavio se u nedjelju  prvi put u javnosti nakon operacije, izgledajući u dobroj formi dok je održavao sedmičnu molitvu s desetog sprata bolničkog balkona. Iskoristio je tu priliku da pozove na besplatnu zdravstvenu zaštitu za sviju.

Franjo ima razloga da danas bude dobrog raspoloženja - njegova rodna Argentina pobijedila je Brazil  1 0 i osvojila je Copa America, dok je njegova druga domovina Italija osvojila Evropsko prvenstvo nakon pobjede nad Engleskom zahvaljujući boljem izvođenju penala u nedjelju navečer, piše Reuters.

Vatikan je saopćio da je Papa, koji je odrastao kao navijač Kluba San Lorenzo iz Buenos Airesa, „podijelio radost“ zbog pobjede oba nacionalna tima i ponovio je svoju vjeru u značaj sportskih vrijednosti i potrebu prihvaćanja svakog ishoda, uključujući i poraz.

-  Samo na taj način, suprotstavljajući se životnim nedaćama, možete se uvijek staviti u situaciju da igrate, borite se bez odustajanja,  s nadom i vjerom – navodi Vatikan u saopćenju Franjine riječi.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo