Sport     | 12.07.2021. 11:11 |

Tokijski hotel uputio izvinjenje zbog natpisa 'Samo za Japance'

FENA Internet

TOKIO, 12. jula (FENA)  - Tokijski hotel uputio je izvinjenje i uklonio je natpise na kojima je pisalo „Samo za Japance“ i „Samo za strance“ s liftova nakon što je ta mjera predostrožnosti protiv  širenja COVID-19 izazvala zgražanje na društvenim mrežama uoči ljetne Olimpijade.

U Tokiju je danas stupilo na snagu vanredno stanje u jeku briga da bi priliv desetaka hiljada sportista i zvaničnika tokom Igara od 23. jula do 8. augusta doveo do širenja broja zaraženih od koronavirusa koji je već u porastu u japanskoj prijestonici.

Akasaka Excel Hotel Tokyu u centru Tokija u petak je postavio natpise na osnovu smjernica organizatora Olimpijade kako bi se osiguralo da kretanje gostiju Igara bude odvojeno od ostalih koji odsjedaju u hotelu, saopćio je zvaničnik hotela Reutersu u ponedjeljak.

Zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman zbog osjetljivosti teme, kazao je da ne postoji nikakva namjera diskriminacije stranaca.

. Pokušali smo da olakšamo, ali se to završilo izazivanjem nerazumijevanja - kazao je zvaničnik i dodao da su natpisi uklonjeni u nedjelju ujutro i da službenici hotela sada raspravljaju sa svojom upravom koje natpise umjesto tih da postave.

Natpisi su izazvali žestoke kritike na društvenim mrežama. Jedan korisnik Twittera je na svom postu napisao „Aparthejd je oživio u Japanu“.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana