Stranačke aktivnosti     | 11.07.2021. 09:32 |

Saopćenje za javnost Partije demokratskog progresa (PDP)

FENA Saopćenje

"Vidimo i danas da je Kozarska Dubica nakon nekoliko godina ćutanja odlučila da progovori glasom naroda koji jasno kaže da Dubica hoće da bude slobodan grad", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović tokom sinoćnjeg skupa "Razgovor sa građanima" u Kozarskoj Dubici.

"Politika prijetnji, tenzija, konflikta, zavrtanja ruku, osvete po tome da li neko pripada vladajućoj partiji ili ne, treba da bude prošlost u ovoj zemlji. Zato je jako važno da smo ovdje u Dubici, da razgovaramo sa građanima i da ih ohrabrimo u njihovoj namjeri da budu slobodni. Izuzetno nam je bitno da pružimo podršku i našem Opštinskom odboru, ali i svim građanima, jer ovo što se ovdje dešavalo posljednjih nekoliko dana je za svaku osudu. Takvu politiku ćemo poslati u prošlost već na narednim izborima", rekao je Borenović.

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić kaže da je rukovodstvo PDP-a, ovih dana kada je Kozarska Dubica u fokusu političkih dešavanja, odlučilo da dođe u tu opštinu i pošalje poruku da će braniti demokratiju u svakom mjestu u Republici Srpskoj:

"Bilo kakav vid političkih pritisaka, što je navikla da radi ova vlast, nećemo dozvoliti i odupiraćemo se tome koliko nam opozicioni politički kapaciteti dozvoljavaju. Tu smo i da razgovaramo sa našim narodom, da čujemo njihovo mišljenje o našim politikama, ali i da poručimo da ćemo politički vandalizam, bahatost i sve negativne pojave kojima svjedočimo, a uzrokuje ih vlast, uskoro poslati u prošlost", poručila je Trivićeva.

Perica Bundalo, predsjednik Opštinskog odbora u Kozarskoj Dubici i član Predsjedništva PDP-a istakao je da je Kozarska Dubica jedan od najljepših gradova u Republici Srpskoj, ali da je, nažalost, proces uništavanja te opštine počeo još krajem 2008. godine:

"Tada je nova vlast, predvođena SNSD-om zatekla ukupne dugove, svih javnih preduzeća, ustanova i budžeta opštine od oko 2 miliona KM. Za ovih 13 godina ti dugovi su narasli na 40 miliona KM, odnosno 20 puta više. Mi smo i danas ovdje, da u razgovoru sa građanima izrazimo svoj protest i da kažemo da ovaj narod i ova opština zaslužuju bolju lokalnu vlast, ali i bolji i odgovorniji odnos republičkih vlasti", rekao je Bundalo.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'