Bosna i Hercegovina     | 10.07.2021. 09:39 |

Novalić i Ramić pridružili se Maršu mira u Mravinjcima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić pridružili su se jutros učesnicima 17.  Marša mira na početku treće, ujedno i posljednje dionice Marša u Mravinjcima.

Ta dionica duga je 20-tak kilometara i između ostalog prolazi Kameničko Brdo, gdje je 1995. godine u zasjedi ubijeno više od hiljadu civila, a isto toliko ih je zarobljeno.

- Čast mi je i ove godine proći bar dio puta, kojim su 1995. godine prošle hiljade stavnovnika Podrinja, spašavajući goli život. Maršom mira odajemo počast svim onim hrabrim ljudima koji su u strašnim mukama prošli ovaj put u suprotnom pravcu, bježeći od zločinaca. Pohod je ovo, prije svega, u čast onih koji do slobode, nažalost, nisu uspjeli doći. Marš mira njeguje tradiciju kojom se od zaborava čuva sve što se desilo ovdje prije 26 godina - poručio je premijer Novalić.

Marš mira krenuo je i ove godine 8. jula iz Nezuka i završit će danas poslijepodne u Potočarima. Oko tri hiljade učesnika prolaze put dug 110 kilometara, u tri dana. I ovogodišnji Marš odvija se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama - saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana