Bosna i Hercegovina     | 08.07.2021. 14:34 |

Delegacija Organizacije 'Žene SDA BiH' i Sebija Izetbegović u posjeti Srebrenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. jula (FENA) - Delegacija Organizacije ''Žene SDA BiH'' zajedno sa profesoricom Sebijom Izetbegović boravila je danas u posjeti Srebrenici.

Nakon obilaska Memorijalnog centra i polaganja cvijeća na spomen-obilježje, delegacija je posjetila OO SDA Srebrenica gdje je razgovarano o pripremama za obilježavanje 11. jula, evocirajući uspomene svih prisutnih na taj dan prije 26 godina.

Navedeno je da se OO SDA Srebrenica već godinama bori i ukazuje na to da Srebrenica treba da bude živa i ostalih 11 mjeseci u godini, a ne samo u julu kada se sve uzburka, a onda opet utihne.

- Da će se to u budućnosti mijenjati, svjedoči i projekt izgradnje Doma za majke Srebrenice koje su Žene SDA BiH i novčano podržale, te su ovom prilikom i uručile svoju donaciju. U delegaciji za doček su bile i predsjednica RO Žene SDA Srednje Podrinje i predsjednica Žene SDA Srebrenica. Žene SDA BiH također su posjetile i Međunarodni forum solidarnosti - EMMAUS, te zahvalile na nesebičnoj, svakodnevnoj podršci i ljubavi koju pužaju majkama Srebrenice - saopćeno je iz SDA.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo