Regija     | 08.07.2021. 14:35 |

Parlament Albanije imenovao Armelu Krasniqi za predsjednicu Uprave za audiovizualne medije

FENA

SARAJEVO, 8. jula (FENA) - Parlament Albanije imenovao je dosadašnju direktoricu Albanske novinske agencije (ATA) Armelu Krasniqi za predsjednicu Uprave za audiovizualne medije.

Tim povodom čestitke na izboru na novu poziciju uputili su joj Evropska alijansa novinskih agencija (EANA), Balkanska asocijacija novinskih agencija (ABNA) te Alijansa mediteranskih novinskih agencija (AMAN). Krasniqi je u protekle četiri godine, koliko je bila na čelu ATA-e, bila vrlo angažirana u ovim asocijacijama. Trenutno je i članica Upravnog odbora EANA-e, a bila je i predsjednica ABNA-e.

Čestitku na imenovanju na novu poziciju Armeli Krasniqi uputio je i direktor Federalne novinske agencije (FENA) Elmir Huremović, podsjećajući na plodonosnu suradnju između FENA-e i ATA-e u proteklim godinama.

-Pod vašim vodstvom u protekle četiri godine ATA je dodatno učvrstila lidersku poziciju u albanskom medijskom prostoru, ali i nametnula se kao respektabilan izvor medijskih sadržaja u regiji i šire. Ponosan sam na suradnju koju smo ostvarili u proteklim godinama jačajući profesionalne veze između FENA-e i ATA-e, ali i zajednički doprinoseći objektivnom, pravovremenom i tačnom informiranju javnosti. Između ostalog, naša suradnja rezultirala je boljim upoznavanjem turističkih potencijala dvije zemlje te dodatnom približavanju Bosne i Hercegovine i Albanije, istakao je Huremović.  

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'