Kultura     | 08.07.2021. 12:42 |

Edukativni program za mlade kritičare u okviru Mreže festivala jadranske regije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. jula (FENA) - Mreža festivala jadranske regije (Sarajevo Film Festival, Filmski festival Herceg Novi, Zagreb Film Festival i Festival autorskog filma Beograd) pozvala je studente filmskih akademija i srodnih fakulteta, koji su zainteresovani da uče o pisanju filmske kritike, da se prijave na radionicu koja će biti održana u okviru Filmskog festivala Herceg Novi, između 1. i 7. augusta ove godine.

Prijaviti se mogu studenti filmskih akademija, fakulteta vizuelnih umjetnosti, filoloških i filozofskih fakulteta iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, od 18 do 30 godina starosti, koji se žele baviti pisanjem filmske kritike.

Zainteresovani trebaju do 19. jula poslati: kratku biografiju, motivaciono pismo, te kritiku filma po želji. Radionicu će voditi profesionalni filmski kritičari i autori, a učesnici će osim mentorskog rada i predavanja, moći da prate kompletan filmski program festivala. Po završenoj radionici, najuspješniji radovi polaznika radionice bit će predstavljeni i na ostalim festivalima iz Mreže festivala jadranske regije.

Prijave se popunjavaju na linku: https://vp.eventival.com/sarajevoff/2021.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'