Bosna i Hercegovina     | 08.07.2021. 11:47 |

Crveni križ mostarskim bolnicama donirao opremu za darivanje krvi

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 8. srpnja (FENA) - Crveni križ Grada Mostara uručio je dvjema mostarskim bolnicama opremu namijenjenu darivateljima krvi, a riječ je o četiri kreveta i jednoj vagi miješalici za krv.

Primopredaja opreme, ukupne vrijednosti 18.720 maraka, upriličena je u četvrtak Transfuzijskom centru SKB Mostar i Službi za transfuziju krvi KB "Dr. Safet Mujić".

- Ako uzmemo u obzir da je krv jedini lijek koji se ne može proizvesti na neki fizički način nego se samo dobiti putem darivatelja, Crveni križ se odlučio donirati krevete i vagu miješalicu za krv našim transfuzijama koje rade ogroman, lavovski posao, na osiguravanju dovoljnih zaliha krvi za sve ljude koji su u stanju potrebe za tom vrstom lijeka - izjavio je novinarima tajnik Crvenog križa Alen Kajtaz.

Izrazio je nadu da će ova donacija pomoći transfuzijskim odjelima u radu s darivateljima krvi, odnosno prikupljanju potrebnih doza za liječenje pacijenata, te da će Crveni križ i u budućnosti imati priliku pomoći rad mostarskih medicinskih ustanova.

Predstavnice mostarskih transfuzija zahvalile su Crvenom križu na donaciji i ukazale na važnost uručene opreme.

- Riječ je o jako bitnoj donaciji jer mi na transfuziji imamo stolice koje su nabavljene još 1980. godine - kazala je pročelnica Transfuzijskog centra SKB Mostar Jadranka Knežević.

Dodala je kako je taj centar dobio tri stolice, a da mu je potrebno ukupno pet.

- Zahvaljujemo se Crvenom križu i nadamo se da ćemo nastaviti ovim putem te da će donacija ovog tipa biti što više, jer kada darivatelj krvi dođe na transfuziju doista bi mu se trebali osigurati adekvatni uvjeti za darivanje krvi - kazala je Knežević.

Na donaciji je zahvalila i Zerina Zagorčić, šefica Službe za transfuziju krvi KB "Dr. Safet Mujić", kojoj je uručen jedan krevet i vaga miješalica.

- Ova će donacija dopuniti postojeću opremu koju imamo. Jako smo zahvalni na ovoj opremi te se u ime Transfuzijskog centra i svih darivatelja zahvaljujem Crvenom križu, jer su nam zaista s ovom opremom puno učinili - kazala je Zagorčić.

Primopredaja opreme upriličena je ispred mostarske Gradske vijećnice, uoči svečane sjednice Skupštine Crvenog križa Grada Mostara.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo