Ekonomija     | 07.07.2021. 13:20 |

EBRD podržava Žensku mentorsku mrežu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. jula (FENA) - Ženska mentroska mreža nastavlja sa svojim aktivnostima i u julu, kada se održava drugi ciklus edukacije za mlade, ambiciozne poslovne žene.

Riječ je o jedinstvenom mentorskom programu namijenjenom mladim ženama koje grade karijeru u korporativnom sektoru gdje 54 mlade žene, koje su na početku svojih karijera, rade na individualnoj osnovi sa iskusnim poslovnim mentoricama, čime su uzele učešće u ovom sveobuhvatnom programu razvoja.

Drugi ciklus edukacije je podržao je EBRD-ov program “Žene u biznisu”, koji finansiraju Italija, Luksemburg i Švedska.

Ta edukacija uključuje teme poput upravljanja promjenama i vještine pregovaranja, te će biti praćena panel diskusijom na kojoj će učestvovati direktorica ureda EBRD za Bosnu i Hercegovinu Manuela Naessl i jedna od mentorica u programu Ženska mentorska mreža, te direktorica operacija u kompaniji Authority Partners Amina Karić.

Podrška poslovnim ženama i ženskom preduzetništvu je misija EBRD-ovog programa “Žene u biznisu”, a što se preklapa sa ciljevima Ženske mentorske mreže. Kroz program koji kombinuje finansijsku i savjetodavnu podršku za poduzetnice već je podržano stotine biznisa koji vode žene u Bosni i Hercegovini.

Govoreći o EBRD-ovoj podršci Ženskoj mentorskoj mreži, Manuela Naessl je naglasila da lični razvoj na početku karijere uz podršku iskusne mentorice koja može obezbijediti trening i smjernice je od izuzetne važnosti za bilo koju mladu osobu. 

Predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo i jedna od inicijatorica Ženske mentorske mreže Sanela Pašić istakla je da joj je zadovoljstvo što je Mreža u veoma kratkom roku prepoznata kao projekt vrijedan podrške s obzirom da sigurno doprinosi unapređenju pozicije žene u poslovnom svijetu, ali i generalno, izražavajući zahvalnost EBRD-u na podršci, saopćeno je iz Addiko Bank d.d.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta